Задържан е синът на бившата екоминистърка Долорес Арсенова за стрелбата в кв. "Лозенец"

Другият задържан е синът на Злати Златев - Златистия

Долорес Арсенова

Долорес Арсенова

Прокуратурата решава дали да удължи мярката на двамата задържани за стрелбата в столичния квартал "Лозенец". Нова ТВ съобщи, че има потвърдена информация от източници в прокуратурата, че един от арестуваните е Калоян Арсенов - син на бившия министър на околната среда и водите в правителството на НДСВ и ДПС - Долорес Арсенова. Другият е син на Злати Златев - Златистия. Все още не е ясно чий е пистолета. Оръжието обаче е законно притежавано, предава медията.

Стрелбата се случи в сряда посред бял ден пред заведение, където се е празнувал рожден ден. При безразборната стрелба бяха простреляни и прозорците на жилище, намиращо се в съседство. Нова ТВ е потърсила Долорес Арсенова, но тя е обяснила, че е в чужбина и не знае нищо за стрелбата в столичния квартал.

В крайна сметка прокуратурата обвини сина на известната кримка Злати Златев-Златистия - Йордан, за стрелбата в кв. "Лозенец" в София вчера. Заради това 30-годишният мъж ще отговаря за квалифицирано хулиганство. Синът на Арсенова пък засега е само свидетел по делото. Възможно е на по-късен етап и той да се сдобие с обвинение, обясниха от прокуратурата.