Янаки Стоилов: БСП не може да върви напред само с темата за „чинията“, няколко социолози постоянно се месят и движат партията

Слави Трифонов ще е поредният спасител, който ще влезе в политиката

Янаки Стоилов

Янаки Стоилов

„В БСП стават много неща. Това, което беше тема при последното ни заседане, беше темата за конгреса. Това раздели членовете на националния съвет. Ако искаме да чуем гласа на партията, трябва да послушаме организациите. Имаме нужда от алтернативна и амбициозна политика. Диалогът ни не може да продължи 10-12 дена. В този случай ще изглеждаме несериозно в очите на хората, които се интересуват от политика. БСП се превръща в системнаструктура в политиката на България“. Това заяви пред БНТ Янаки Стоилов.

„Трябва да се запитат членовете ни – колко от тях са се подписали в подписката за необлагаем минимум. В спора между Георги Гергов и Корнелия Нинова надделява интригата. Не може да се включват няколко социолози в дискусията за БСП, които движат политиката на партията. Няма как да вървим напред с темата за „чинията“ на Бузлуджа“ и за суджуците. Смята ли самият Сергей Станишев, че ще прескочим кризата, като сме се концентрирали срещу десницата? Няма да правя равносметка на управлението на Корнелия Нинова. Трябва в партията да има по-голяма достоверност. Нинова не трябва да се опитва да се противопоставя на широките маси, както и повече масивност“, каза още социалистът.

„Никой не е поставял въпроса за съюз с ГЕРБ. Има отделни хора по върховете с интереси, които имат подобни идеи. Нека хората, които казват, че всички партии са корумпирани, да излязат с конкретен списък на хора, които са правили подобни неща. Аз лично не съм влизал в схеми. Нека да има конкретни имена, а не да се слага клеймо на хора. БСП е системна партия, но трябва да се бори с промяна със системата“, заяви Стоилов.

По повод референдума на Слави Трифонов, той допълни, че вече е виждал спасители, които не се справят в политиката. „Социално-икономическата система трябва да се промени. Тези герои са част от тази система. Според двата законопроекта за антикорупция на ГЕРБ и на БСП, отново прокуратурата ще обвиненията“, коментира Янаки Стоилов.