Версия №1: Тежка ревност е движела убиеца от Нови Искър

Издирваният Росен Ангелов е изключително добре подготвен. Познава местността, планинар е и дълго време може да оцелее в планината

Продължава националното издирване на 56-годишния рецидивист Росен Ангелов, заподозрян за шесторното убийство в Нови Искър. Засега то няма никакъв успех. Ангелов пребивавал на няколко адреса нелегално, като за последно е бил във вилата  в село Луково, откъдето се е измъкнал часове, ако не и минути, преди полицаите да я щурмуват. Днес се появи информация, че е служил във френския Чуждестранен легион, но това е малко вероятно..

Засега най-логична е версията  за убийство от ревност,  последвана от разчистване на свидетелите, която дава обяснения на доста от фактите. Ето я във варианта на бившия главен секретар на МВР Николай Радулов.

Смятам, че убийството в Нови Искър може да е от ревност, при това тежка ревност. Росен Ангелов е осъзнал, че любимата му е избрала друг, прекарал е една Коледа сам и е стигнал до този зверски акт. Това каза в предаването "Офанзива" по Канал 3 Николай Радулов.

"Трудно ми е да съдя как се е случило всичко, защото това е въпрос на възстановка на конкретната обстановка. По начало това престъпление не е обичайно и не можем да го прикрепим към някакви шаблони. Според мен Росен Ангелов е планирал убийството, ако не се разбере с жената. Тя е убита първа и после всички останали в къщата. Все пак това са само предположения. Моето предположение е, че убийствата са станали след 00.00 часа в новогодишната нощ. Мъжете може да са били пийнали, да са били унесени, бабата е била неподвижна. Всичко това предполага, че чисто физически убийството е било лесно за извършване. Това за алкохола ще го разберем много лесно - след като излязат резултатите от аутопсията", добави Радулов. 

"Убиецът е знаел, че в къщата има много хора. Най-вероятно Кети му е казала, че всички знаят, че тя излиза. От гледна точка на престъпника - той не е искал да оставя никакви свидетели. Те са знаели, че Кети излиза. Може да са знаели, че излиза на среща с него. Не знам колко близка е била жената с останалите убити и дали им е споделяла, че има среща с Росен. Има някои неща, които ме смущават. Смущава ме, че всички го наричали "горския човек" и в същото време разбираме, че този човек нямал почти никакви приятели.

Явно "горския човек" го наричат само главният прокурор и главният секретар на МВР. Все още не са изясни и кои са приятелите на Росен Ангелов. Странно е, че все още никой не е виждал Ангелов и то отпреди Нова година, даже няколко седмици преди Нова година. Явно неговите действия са резултат от странна логика, която обаче действа. Даже може този човек да не е убиеца и ние сега да си водим един празен разговор", завърши Радулов.

Полицията претърси днес нови адреси в София, но без резултат. Село Луково продължава да бъде блокирано и в него се допускат само жителите. Издирвателната акция не е дала резултат.   

Искърското дефиле остава под полицейска блокада. Военни, спецчасти и полицаи търсят в гората. Включени са и следови кучета. Термокамерите са следили през цялата нощ. Обхождат се всички вили. Районът е труднодостъпен и в него има 25 000 вили, много от които необитаеми, в които той би могъл да се укрие. Издирваният Росен Ангелов е изключително добре подготвен. Познава местността, планинар е и дълго време може да оцелее в планината. Поддържал е форма. Бил е вманиачен на тема тактическа подготовка, през каквато преминават спецчастите. Хората от съседните села не крият, че се притесняват от факта, че край тях се разхожда въоръжен и опасен. Според източници на Би Ти Ви Росен е обитавал няколко адреса. Рядко ходел във вилата в Луково, в която се бил самонастанил и бил там часове преди полицията да я щурмува.

Снощи полицията атакувала и адрес в столичния квартал „Дружба”, откъдето бил подаден сигнал, че преди месеци Росен се разхождал във входа. Полицаите са обискирали един от апартаментите, където Росен Ангелов е идвал преди месеци на гости на свой приятел.  Десетки сигнали са постъпили в полицията. Колкото и недостоверни да звучат, органите на реда проверяват всеки един от тях в търсенето на рецидивиста. Междувременно графолог разчете открито тефтерче, за което се предполага, че е на убитата Кети Кюхова, която е имала любовна връзка с Росен Ангелов последните 6 месеца. Експертът разчете в почерка й обърканост и духовен дефицит. Росен Ангелов е издирван от 8 години във връзка с влязла в сила присъда за блудство с малолетна. bTV пише, че интернетът и телефоните, които е ползвал, са били на името на негови приятели, а той се е изхранвал от работа по строежи.