Валери Симеонов: Борисов е изключително притеснен за нашите отношения в коалицията

Най-важното и за мен, и за Волен Сидеров, и за Каракачанов, са интересите на държавата, заяви вицепремиерът

Валери Симеонов

Валери Симеонов

Борисов проявява разбиране повече, отколкото аз съм очаквал. Той е изключително притеснен за нашите отношения в коалицията. Но най-важното и за мен, и за Волен Сидеров, и за Каракачанов, е, че интересите на държавата са над всички други. Държа на истината, не съм лицемер, когато има някакво разминаване, то се споделя. Когато моите партньори  от Обединени патриоти поискат моето оттегляне, ще го направя, каза по бТВ вицепремиерът и лидер на НФСБ Валери Симеонов. "Ние имаме различни виждания за това доколко е значима религията в едно съвременно общество", подчерта той повод разигралия се скандал с острите му нападки към руския патриарх Кирил и добави: "При нас всичко е открито. Ние като цяло сме открито управление. Заявявам, че това няма да се отрази на коалиционните отношения."

"В някои от язовирите има достатъчно хляб, за да се издържат и да извършват ремонтите, каза Симеонов по повод състоянието на язовирите и опасенията от преливания. Той даде за пример язовир "Кърджали", където, по думите му, има цели флотилии от яхти и лодки". В някои язовири има достатъчно средства, за да се издържат и да правят ремонти. С други не е така. Да, наистина, валяха много дъждове и почвата не може да поеме това. Поради тази причина язовирите започнаха да преливат, но това е контролируемо. 30 години не се е знаело колко язовири има. Всички вече се знаят, установени са опасните и в момента работим, което е много трудно, защото 30 години не е работено нищо", коментира още Симеонов ситуацията.

Съоръженията започнаха да преливат, но това се контролира, обясни още той. "Стига сте плашили хората. Няма опасност от приливна вълна. Ако се изсипе потоп само тогава няма да може да се контролира", посочи Симеонов. Той призова за повече спокойствие и без истерии. "Не плашете хората, успокойте ги".

За протестите в защита на Пирин, вицепремиерът каза: „Има една поредица от безсмислени протести всеки четвъртък. Тези хора не знаят за какво протестират. Никой от тях не е отишъл да види километричните протести пред лифтовете. Протестите не трябва да са определящи за политиката на държавата. Не трябва да обръщаме внимание на псевдо протести. Не мога да приема, че една шепа хора ще правят на маймуни цялата държава.“