Валери Симеонов: Министри се надпреварха по-бързо да бъдат свалени извънредните мерки

Мисля, че имаме добро начало на летния туристически сезон

Валери Симеонов

Валери Симеонов

Днес са извършени 4 500 проби, има и едно огнище в Смолян. Тоест, резултатите днес не са по-различни от вчера. Това коментира в студиото на Нова ТВ депутатът и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

За мен мерките бяха бързо разхлабени, например мачовете – пак ще се трупат хора, ще се вика, ще крещят…Така пламна заразата в Испания. И освен това освобождаването на барове, дискотеки и ресторанти..., които трябваше да работят на 50% - кой ще ги контролира, това е лицемерие, допълни той.

Валери Симеонов разкри, че в МС някои се надпреварвали да отпаднат по-бързо мерките.

Всеки министър иска да се хареса, а не спазваме и едно от 4 условия, които постави Щаба – да се носят  маски, да се спазва дистанция, дезинфекция и дисциплина. Не се слуша Щаба, петте човека бяха игнорирани, едва ли не ги заклеймиха, а те реално спасиха държавата. Виждате вече какъв е резултатът – всеки ден е над 100 заразени. Липсва  дисциплина, няма контрол, защото полицията не си върши работата, аргументира позицията си Симеонов. 

Що се отнася до проблемите в туризма, партийният лидер заяви, че според него летния сезон е започнал добре.

Когато ходя по морето си правя проверки. Нося добра новина – плажовете бяха пълни последния уикенд. Слънчев бряг е празен, защото  там се работи с туристи от Западна Европа, но има хора, които имат апартаменти и те бяха там. Созопол и Приморско се пукаха по шевовете. Тоест, туризмът се развива планомерно. Когато влязат в сила и ваучерите – това също ще засили интересът на летовниците. Мисля, че имаме добро начало за летния сезон. Още повече, че той зависи и от климата. Да не забравяме, че сме в криза от коронавируса, няма как това да не се отрази на туристическия бизнес. Ако има критика към туризма, то според мен те са по отношение на мерките – 60/40 в туризма не проработи.