Валери Божинов нападна националния селекционер Петър Хубчев в ефир

Искам да вика играчи с качества. Но да не забравя, когато аз му помогнах, когато трябваше да се дадат едни пари, за да се спаси едно дете
Нападателят на китайския Мейджоу Хака Валери Божинов коментира поредният път, в които не намери място в националния отбор по футбол на България. Божинов нападна селекционера на нашите Петър Хубчев и се обърна към него през ефира на "Дарик".

"Не знам защо не ме викат в националния. Хубчев много добре знае качествата ми. И искам да му кажа да не забравя какво съм направил аз за него, когато трябваше да помогна за едни неща, за едно дете. Аз не искам да ме вика, защото съм помогнал. Искам да вика играчи с качества. Но да не забравя, когато аз му помогнах, когато трябваше да се дадат едни пари, за да се спаси едно дете. Тогава и други помогнахме.

Много бързо се забравят у нас хубавите неща. Когато Божинов направи нещо лошо е първа новина. Иначе – нищо. Явно му казват кои футболисти да вика. Радвам се че Борудов и Манолев са в отбора. Но не разбирам защо Валери Божинов не е в националния? Явно му казват кой трябва да вика. Ако иска да ме вика, аз не му се моля. То не беше Петев Хубчев. Говоря хубаво за Петев не ме вика, за Хубчев така - не ме вика. Ами то трябва да се кажат нещата в очите.

Аз няма да забравя думите на Хубчев, когато помогнах. Каза ми: „Винаги можеш да разчиташ на мен“. Аз искам да вика играчи с качества. В Китай те уважават, в Партизан те уважават, в Италия също. Само в България не ме уважават. Аз не им се сърдя на хората. Аз обичам България. Аз съм единственият българин, който прави фурор в Китай", коментира Божинов.