Валентин Златев ще строи нов морски хотел

Към момента генералният директор на "Лукойл България" разполага с 1700 стаи по Черноморието

Валентин Златев

Валентин Златев

Валентин Златев ще строи нов хотел в Свети Влас. Инвеститор е "Тера тур сервиз". Това е и компанията, в която е концентриран хотелиерският бизнес на генералния директор на "Лукойл България". Петзвездният хотел отново ще бъде под бранда RIU - RIU Palace Sunny Beach. Това съобщава capital.bg.

Предвижда се да има 350 стаи, като най-високата част от обекта ще е с 13 надземни етажа. Инвестицията е 45-50 млн. лв. - собствени средства и заемен капитал, обяснява пред изданието Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на дружеството-инвеститор "Тера тур сервиз".

Хотелът ще е четиризвезден и ще е на мястото на стария санаториум между Свети Влас и Слънчев бряг.

Управител на дружеството е бащата на Златев Васил, а едноличен собственик на компанията е "Агрохолд". Изпълнител на проекта е "Джи Пи груп", която ще извърши грубия строеж. Архитект е "Вамос".

Голямата испанска верига RIU е част от европейския туроператор TUI. Освен Валентин Златев никой в страната засега не разполага с хотели под този бранд (но има план за обект в Златни пясъци на друг инвеститор на мястото на "Астория"). Освен хотелите му по морето с тази марка е и комплексът му в Правец, припомня изданието.

Към момента Златев разполага с 1700 стаи по Черноморието. Той навлиза в морския хотелски бизнес преди повече от 15 години. Сред актуалните му проекти е и този за хотел на мястото на бившето кино "Сердика" под марката "Хаят".