Атракция: Дават под наем автентичен социалистически дом в Димитровград с всички кошмари на комунизма

Домът е оборудван с емблемите от периода на БКП

В Димитровград направиха социалистически апартамент по повод 70-годишнината от пристигането на първите бригадири. Злокобните спомени някои жители буквално оживяха.

Ретро жилището скоро може да се превърне във временен дом за всеки, който иска да усети атмосферата от комунизма. Докато това стане факт, посещенията в него са безплатни. Всеки, който желае, може да посети ретро апартамента до 2 септември всеки ден от 10.00 до 14.00 часа. Инициаторите разказват, че след това къщата с "духовете" на соца можела да се наема под наема. 

В дома има телевизор "Опера", термос от комунизма, както и куп предмети, които лъхат на кошмарния за страната 45-годишен исторически период. Някои димитровградчаните са доволни и дори майки водят децата си, за да разгледат странния апартамент. Тапетите също са залепени по стените по специална технология отпреди 50-60 години. Митичният телевизор "Опера" пък бил ремонтиран от инженер и дори е в крак с цифровата телевизия. От БТВ демонстрираха как приемникът от соца лови сигнала на телевизията. На рафтовете пък, вместо класическа и модерна литература, са поставени книги от социализма.