Убийците на гръцкия бос на мафията са чакали жертвата си търпеливо

Той е бил убит с 29 куршума пред офисите на компанията му, наблюдавани от трето лице

"Разчистване на сметки" е една от версиите за показното убийство снощи на мафиотския бос в Гърция Василис Стефанакос в атинския квартал Хайдари, съобщават гръцките медии. Той е бил убит с 29 куршума пред офисите на компанията му в Атина. По неговия автомобил е стреляно с автомат "Калашников" от двама мъже с мотор, предава БТА.

Смятаният за "кръстник на мафията" е излязъл от затвора преди година и половина, след като е лежал там осем години. Той е осъждан за убийство, за бягство от затвора и за контрабанда. Пуснат е от затвора през 2016 г.

Василис Стефанакос е получил тази присъда за участие в убийство, извършено от Алкет Ризаи през 2006 г., както и за помощта му албанският наемен убиец Ризаи да избяга от затвора през 2009 г. Полицията смята, че убийството на 57-годишния мафиот е било извършено изключително професионално. Предполага се, че извършителите са имали точна информация и са чакали жертвата си търпеливо. Полицията смята, че освен двамата, е имало и още едно лице, което е наблюдавало офисите на мафиота на първия етаж. Моторът на похитителите е бил откраднат на 4 декември миналата година.

Криминалистите нямат никакво съмнение, че убийството на мафиота е било поръчково. Работи се и по версия, че сегашното убийство би могло да има връзка и с едно друго покушение на мафиотски бос, извършено наскоро. Не се изключва то да е било обвързано и с дейности на Стефанакос след пускането му от затвора.