Цвети Пиронкова стана майка на момченце

Голямо щастие е! Ние сме добре и здрави, написа най-добрата ни тенесистка във Фейсбук страницата си

Цветана Пиронкова, снимка: Нова ТВ

Цветана Пиронкова, снимка: Нова ТВ

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова потвърди радостната новина, че е станала майка на момченце. Бебето се е родило тази нощ АГ болница "Селена" Пловдив, а първите ласки е поело от д-р Снежана Топалова.

"Щастлива съм да споделя с вас, че през изминалата нощ, на бял свят се появи нашето малко момче!

Изминали са само няколко часа от появата му, a вече целия ни свят изглежда по-различен. Голямо щастие е! Ние сме добре и здрави", написа тенисистката в акаунта си във Фейсбук.

В края на миналата година стана ясно, че полуфиналистката от Уимбълдън няма да играе през целия сезон 2018 на Женската тенис асоциация, а причината е прекрасна.

Пиронкова не е играла в официален двубой от 6 юли миналата година, когато отстъпи с 3-6, 4-6 на Каролин Возняцки на Уимбълдън. Все още не е известно дали Пиронкова планира завръщане на корта след раждането, подобно на редица тенисистки, сред които Серина Уилямс и Виктория Азаренка. Единствената титла в кариерата си пловдивчанката спечели през 2014 г. в Сидни. Цветана Пиронкова и съпругът ѝ Михаил Мирчев са заедно от седем години. Мирчев е бивш футболист, юноша на Локомотив (Пд), който е сложил край на кариерата си заради контузия.