Цветанов: Политикaта не се прави на жълтите павета, а на място сред хората

Крупник е пример за населено място, успяло да съхрани традициите през годините, каза още пролитикът

снимки: пресцентър на ГЕРБ

Политиката не е това, което се прави на жълтите павета. Важно е да бъдем по места, да чуем проблемите на хората от тях самите. Това заяви пред медиите в село Крупник(община Симитли) зам.- председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов, който бе е гост на традиционните на Тодоровден конски състезания- кошии.

Цветан Цветанов коментира по повод оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, че това е нейно лично решение. „Тя е достоен човек и подаде оставка, за да отпадне всякакво съмнение за връзки или натиск в сделката за ЧЕЗ, която е извършена в Чехия. Ще се направи пълна проверка по случая,  за да се гарантира нацоналната сигурност”,  каза Цветан Цветанов. 

Заместник- председателят на партията подчерта, че опозицията в лицето на БСП генерира скандал след скандал и с това се опитва да отклони внманието от постигнатото. „Днес сме в община Симитли и виждаме постигнатото от кмета Апостол Апостолов. Това, че тук на Тодоровден в село Крупник са се събрали хора от всички краища на общината е показателно, че хората са извели своя приоритет - Симитли над всичко.Това трябва да направим и ние политиците, да се обединим“, обясни Цветанов,

Той коментира, че е от изключителна важност да се завърши по-бързо строителството на АМ „ Струма”,  защото това би означавало по-малко жертви и повече екология. Председателят на ПГ на ГЕРБ посочи, че е недопустимо президентът, който е обединител на нацията, всъщност да я разединява, да обижда премиера и народните представители. „Силата на демокрацията и парламентарната република са изборите, на които избирателите казват своята воля“, категоричен бе Цветан Цветанов.

По-късно зам.-председателят на ГЕРБ Цветанов бе гост на конските състезания в с. Крупник (община Симитли). Заедно с него на празника бяха областният координатор на ГЕРБ в Благоевградска област и народен представител Даниела Савеклиева и колегите  й депутати от ГЕРБ-Благоевград Стефан Апостолов и Димитър Гамишев. 

Село Крупник е пример как през годините са съхранени българските традиции за празнуване на Тодоровден, посочи Цветан Цветанов. 

Пред всички присъстващи политикът от ГЕРБ подчерта, че кметът на Симитли Апостол Апстолов е приемер за това как се съхранява българската духовност и как хората могат да се обединят и да празнуват заедно. „Апостол Апостолов е един от най-успешните кметове в България и е пример за всички с това, което прави”, каза зам.-председателят на ГЕРБ. 

В рамките на събитието Цветанов имаше възможността и да награди победителя в дисциплината „бързо бягане“ Крум Георгиев.