Цветанов: Дали е случайно, че президентът опитва да изземе пълномощията на НС за "Грипен"?

Много са фактите, които са доста обезпокоителни по всичко, което се е правило през тези години

 Дали е случайно, че президентът Румен Радев се опитва да изземе пълномощията на Народното събрани точно по въпроса за бойните самолети "Грипен"? Това попита пред faktor.bg председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Очаквах президентът Румен Радев да говори днес по важните за страната теми, а те са свързани с проблемите на хората и предстоящото председателство на ЕС през 2018 г.", заяви при посещението си в Шумен Цветанов.

Така той отговори на думите на президента Румен Радев по повод работата на парламентарната анкетна комисия "Грипен".

Цветанов призова за взаимно уважение и уважение към институциите. По думите му няма държава в ЕС и няма парламент, които да не желаят обществото да знае как ще се харчат толкова пари. Цветанов подчерта, че когато се залага авторитетът на институциите, прозрачността при провеждането на процедурите за превъоръжаване на военната ни отбранителната система трябва да са гарантирани.

“Благодаря на всички народни представители, които участваха в тази анкетна комисия, на всички представители, които се отзоваха на поканата на народните представители, които трябваше да направят всичко възможно прозрачността да е водеща. Много са фактите, които са доста обезпокоителни по всичко, което се е правило през тези години и може би затова президентът иска да засили острия си тон към парламента, към депутатите, работили в анкетната комисия", каза още Цветан Цветанов.

По-рано държавният глава коментира, че с работата на тази комисия лобистите са постигнали своето, задраскали са труда на военните експерти и са използвали органа като политически трибунал. „Конкурсът вече се връща в изходна точка и това застрашава окончателно да приземим 100-годишната си авиация", заяви Румен Радев.