Цветан Цветанов се срещна с шефа на борда на директорите на фондация "Америка за България" Лин Дафт

Той благодари на Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов за атмосферата на доверие, откритост и взаимна подкрепа

снимка: пресцентър на ГЕРБ

снимка: пресцентър на ГЕРБ

Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с председателя на борда на директорите на фондация "Америка за България"Лин Дафт в първия ден от работното си посещение във Вашингтон. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.  

По време на разговора беше заявено задоволство от отличното сътрудничество между двете страни. Цветанов изрази благодарност за дългосрочния ангажимент на фондацията към затвърждаване на принципите на демокрацията и устоите на гражданското общество в България. Изрично беше посочена важната роля на фондацията при подпомагането на социални, културни и образователни проекти, икономиката и селското стопанство у нас. 

От своя страна Дафт благодари на Цветан Цветанов и премиера Бойко Борисов за дългосрочното сътрудничество между двете страни и атмосферата на доверие, откритост и взаимна подкрепа. По време на срещата бяха обсъдени и възможностите за развитие на нови проекти и програми, утвърждаващи демократичните принципи сред младите хора на България.

Утре посещението на Цветан Цветанов продължава със срещи в Държавния департамент на САЩ. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията е в щатите по покана на американския Конгрес за участие в 10-ия Международен форум за сигурност, който се провежда във Вашингтон. Събитието включва парламентаристи от Европа и САЩ, които обсъждат предизвикателствата в сферата на сигурността. По време на форума ще бъдат обсъждани политики за сигурност и механизми за взаимодействие на двустранно и многостранно ниво.