Да бъдем критични, но и да имаме разбиране към неща, които понякога са човешки, заяви министърът на правосъдието

Необходимо е малко повече такт и търпение в правосъдието. Надявам се противоречията в съдебната система да не са само на личностна основа, заяви в "Панорама" новият министър на правосъдието Цецка Цачева. "Онова, което се очаква от нас за съдебната реформа, е да седнем и конткретно да работим върху текстове. Не приемам твърденията на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който днес обяви съдебната реформа като "мимикрия", категорична е Цачева. Тя не отговори на въпроса кой е по-прав - Лозан Панов или главният прокурор Сотир Цацаров. "И двете страни залагат от днес възможност да се твърди, че има порок в процедурата за избор на ВСС. Усеща се стремеж за надмощие кой да бъде по-речевит, а магистратите имат нужда от спокойствие, гражданите от доверие. Очаквам да се намали това напрежение. Имаме нужда от малко тишина", каза още Цецка Цачева.

Тя призна, че парламентът й липсва. "Това е много особена структура, която е структурирана по хоризонтала и там си пръв сред равни", коментира тя и добави, че работата в Народното събрание учи  на много. Цачева обясни, че е приела да стане член на кабинета и да оглави правосъдното министерство, защото проблемите не са й чужди. 

По повод излезлите скандални снимки с нацистки поздрав, заради които зам.-министърът на регионалното министерство Павел Тенев подаде оставка, а опозицията поиска оставката на вицепремиера Валери Симеонов за това, че го е защитил., министър Цачева коментира: "Не мисля, че случващото се е криза в правителството. Не мисля, че "криза" е точната дума и квалификация за това, което се случва, но е вярно, че в реалността, в която живеем всеки един от нас трябва да бъде внимателен към това какво публикува и споделя от личния си живот",

"Не мисля, че случващото се е криза в правителството, защото се реагира бързо. Особено съм впечатлена от реакцията на лицата, които са замесени в този проблем, които откровено споделиха, че това е било грешка в един по-ранен период от техния живот, преди да са знаели, че ще бъдат публични личности - пред камерите, микрофоните и вниманието на личността" добави правосъдният министър.
По думите ѝ исканата от БСП и ДПС оставка на вицепремиера е очаквана реакция за всяка опозицията.

20 Коментар(и)

 • антикомунист

  антикомунист(20 May 2017 - 11:05)

  Отговор

  Борисов знае много добре,че котато трябва да не се свърши нищо в даден сектор,слагаш цеца за принципал.Така беше и на президентските избори, на борисов му наредиха да издигне неизбираема фигура, за да може да предаде президентството на руснаците.Затова и криха до края кой ще трябва до загуби,за да не се обърка нещо.За по сигурно и 300 000 гербери гласуваха за руснака,пак за не се обърка нещо.Та тази невзрачна бабичка е бушон с който по късно банкиянския малоумник ще си измие ръцете при сигурния провал.

 • Васил

  Васил(20 May 2017 - 10:05)

  Отговор

  не я пускайте тази, че масови самоубийства ще настанат

 • @Plamen Varna

  @Plamen Varna(20 May 2017 - 08:05)

  Отговор

  Ruska kurvo oshte li ne si v psihushka ?Gagauzka tvar da ti eba putkata lelina! I ti li se pishesh kostovak be, cherven bokluk ?Rusoblyad fashistki! Begai u Rossiskaya Pederacia , be Gruz-200.Nali shteshe da osvobajdavash Kiev I Lvov ot fashistite mama ti deeba prosta!

  • Теди

   Теди(20 May 2017 - 08:05)

   По това ще ги познаете руско-герберките тролове - по простотиите и, че се срамуват от родната си азбука!

 • Партийна организация , село Ябланица

  Партийна организация , село Ябланица (20 May 2017 - 08:05)

  Отговор

  Цецке , остави ги тези недоброжелатели дето драскат по форумите , и престани да им обясняваш тази сложна материя по модиите , а ми най - добре ни изпей онзи руски романс , както само ти го можеш , та да ни олекне на сърце , да ни върнеш младостта ...... Се него си гледам , и сълзи , сълзи ..............https://www.youtube.com/watch?v=-Rvh71SHqiI ( Майка ви луда , комунистическа, пък за дедо ти ревеш по телевизиите :))))))))))

 • PlamenVarna

  PlamenVarna(20 May 2017 - 01:05)

  Отговор

  Тъз дърта сбръчкана кощрамба по политическо дълголетие, кат една Цола Драгойчева ще го докара одма. Може да се опикава, ама е дялан камик и стабилна, кат суща тухла четворка. При комундерите по време оно - първа комундера, при гербавите сега - от Тиквоний по-герберясала го раздава. На дет са повърне - се стабилна и се стабилност от нея са стича надолу по етажите на властъ.

 • вселенска простотия

  вселенска простотия(20 May 2017 - 00:05)

  Отговор

  Може ли нормален човек да каже, поради какви интелектуални качества, организационен талант, експертиза, харизма или визия, това същество непрекъснато е въртяно по високоплатени постове в правителствата на банкянския интелектуалец?! Единственият възможен отговор е агентурна принадлежност на някоя от структурите, за които никога няма да излязат досиета - КГБ или военните отдели на БКП. На тия, последните, архивите бяха запалени при "щурма" на Партийния дом. Когато един народ е хем прост, хем тъп, излагацията му е вдековна. Доколкото знам, много народи са получили независимост от чужди войски, но само българският е "ОСВОБОДЕН" и то, безкористно!!!!!

 • Цачева по простоватост ще отнеме първенството на Добри Терпешев, най-простият държавник

  Цачева по простоватост ще отнеме първенството на Добри Терпешев, най-простият държавник (19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Добри Терпешев - една одиозна фигура доминира в българската политика в годините непосредствено след 9 септември 1944 г. С истински и значителни заслуги към БКП, но същевременно необразован и простоват, Добри Терпешев бързо се превръща в посмешище. На всичкото отгоре обичал много да държи речи и станал обект на подигравки и от чужди, и от свои. Но извън комичните ситуации, които предизвиква, комунистическият държавник е виновен и за някои съдбовни грешки като оттеглянето на българската армия от Беломорието.

 • Джек

  Джек(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  По-тъп министър на правосъдието в България никога нe e имало. Тази е най-обикновена махленска бабичка - клюкарка - бюрократ. Не става дори за писар или за разсилен. Но такова е цялото правителство , начело с Първия. Този път тъпотията на тиквата от Б...я няма как да се скрие.

 • ГЕРБ ХАСКОВО

  ГЕРБ ХАСКОВО(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  ЦЕЦКА ДА РАЗКАЖЕ ЗА КОЛКО РУБЛИ УЧАСТВА КАТО НЕИЗБИРАЕМ КАНДИДАТ - ПРЕЗИДЕНТ В МОСКОВСКИЯТ ЦИРКОВ СЦЕНАРИИ ЗА ИЗБИРАНЕТО НА РАДЕВ - РЕШЕТНИКОВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ !!!!

  • Дако

   Дако (19 May 2017 - 22:05)

   Министерското кресло й е наградата :))))

  • Идеал Петров

   Идеал Петров(20 May 2017 - 08:05)

   Десеебилите да кажат защо гласуваха за Хвърчилков,да изтълкуват самопризнанието на Атанас Атанасов пред Нова телевизия,че новият политически проект на Радан Кънев ще разчита на десните избиратели,гласували на втори тур за Радев?За справка виж Медиапул 14.11.2016!

 • Джек

  Джек(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  По-тъп министър на правосъдието в България никога на а имало. Тази е най-обикновена махленска бабичка - клюкарка - бюрократ. Не става дори за писар или за разсилен. Но такова е цялото правителство , начело с Първия. Този път тъпотията на тиквата от Б...я няма как да се скрие.

 • КЛМ

  КЛМ (19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Борисов по - добре да беше измолил от Путин и да бе назначил кримската прокурорка за министър на " правосъдието " , доколкото може да говорим за правосъдие в задунайската кочина ! Поне щеше да е по - за гледане , въпреки че и онази е пълно ку-ку ! А сега сериозно - Г-жо министър на правосъдието, кога да очакаме осъдени за пладнешките грабежи КТБ, Белене, Южен Поток , виновни за липсата почти по време на цялото ви управление на интерконекторни връзки със съседите , закон за лустрацията, закон за изучаване в училище на комунистическите престъпления ???? Цачева, след 10 години на власт , 3 от които еднолична , да имаш наглостта да се изправиш тук , и то в качеството си на министър на правосъдието и да ми каканижеш в защита на комунистическата съдебна система , която не посмяхте да пипнете с пръст , това е висша форма на лицемерие , двуличие и демагогия , качества превърнали се в символ на партията на децата и внуците на комунистическата номенклатура - ГЕРБ ( болшевики ) !!!! Пък другият път пак плачи за убитият ти от комунягите дядо , както и Борисов , ама ще кажете в Библиотекарският малко да ви разбообразят ролите , че започнахме да скучаем от ксерографираните ви, еднакви сценарии , А колкото до дядовците ви , нас ни най - малко ни интересува извратената вътрешно - видова борба за кокала в комунистическата партия, наречена " преследване на врага с партиен билет " !!!! ЦАЧЕВА , ВИЕ ИЗЛЪГАХТЕ ХОРАТА, И ТО НЕ ЕДИН ПЪТ !!! НИКОЙ ВЕЧЕ НЕ ВИ ВЯРВА !!!

 • Кайлъка

  Кайлъка (19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Цецке , ма гюльо , колко години сте на власт , бе джанъм , как не я оправихте тази съдебна система досега . Май ищах нямате , ищах народополезни дела да вършите !! Скоро шъ си ходите, така като гледам ......още 3-4 месеца белким изкарате !! Па що държавна пара потрошихте за тези десет години , и на ачик нищо , хвалбите и лакърдии те ви останаха и каруцарските златни пътища......

 • dido

  dido(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Бъдете внимателни: тези няма да изкарат и година! И ще ни докарат истинските московци! Тогава няма изобщо да има нужда от правосъдна система...Не реформа! Система!

 • Чичкото с мустачките

  Чичкото с мустачките(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  Няма криза в правителството, защото се реагира бързо ... Просто някои хора имат едно такова, доста особено чувство за хумор.

 • ние разбрахме това , а това вече е наглост в изказването !!!

  ние разбрахме това , а това вече е наглост в изказването !!!(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  "Онова, което се очаква от нас за съдебната реформа, е да седнем и конткретно да работим върху текстове. Не приемам твърденията на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов, който днес обяви съдебната реформа , (((((след почти десет годишното ни герберско управление, като за 3 години имахме почти абсолютна власт))))) , като "мимикрия" , категорична е Цачева.

 • Българио,Майко мила,бахти тъпотията.

  Българио,Майко мила,бахти тъпотията.(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Няма криза в правителството, защото се реагира бързо.Ko каза,ко???

 • тъжно

  тъжно(19 May 2017 - 21:05)

  Отговор

  Празни мисли от един празен човек, в случая и партийна секретарка.

Оставете коментарОбнови