Тома Биков: Ако президентът иска да прави оперативна политика, няма как само да задава въпроси

Тогава ще трябва да дава и отговори, което е много по-трудно, заяви депутатът от ГЕРБ

Тома Биков

Тома Биков

Ако президентът иска да се занимава с оперативна политика и има идеи за задаване на алтернатива на сегашното управрление, той може да опита да направи партия. Ние не се притесняваме от това, заяви по БНТ Тома Биков от ГЕРБ. Ако това би било добре за страната, пожелаваме му успех. Но не е лесно. Тогава той ще трябва да отговаря на много въпроси.  Досега не съм чувул да дава отговори. Чувал съм го да задава много въпроси,  което е негово право. Но даването на отговори е по-трудно, това е задължение на политиците, на всички. Въпросите е право на журналистите, посочи още Биков. 

За постоянните критики, с които се захранва БСП, и предложенията за депутатската заплата и отпуските, Биков коментира: "Сега БСП  е в първомайската еуфория, наблюдава се някаква безидейност и рециклиране на стари теми. Например да говориш за намаляване на парламентарната ваканция. Отпуската е 33 дни, 20 дни по КТ, плюс стаж, поясни депутатът. 

"Хората, на които не им се почива, нека да покажат, че работят. Гледаме как се гласува на техните закони - на г-н Петър Кънев например - 16 души от 80 от групата на БСП. На който му се работи, работи в парламента, а това, че твърдиш, че много ти се работи, не значи, че вършиш работа, каза още Биков..