Тома Биков: БСП се върна към терминологията от 1923-та година

Изказването на Валери Жаблянов за името на Цариброд ще излезе през носа на социалистите, казва Ангел Джамбазки

БСП се върна към терминологията от 1923-та година... В продължение на две седмици си търсиха повод за конфронтация. И в крайна сметка се хванаха за господин Главчев. Това заяви пред "Събуди се..." на Нова тв депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той каза във връзка със случващото се в парламента през последните дни "госпожа Нинова се обиди" заради факта, че бе изгонена от вече бившия председател на парламента.

"Главчев буквално спази правилника на Народното събрание. Самият той го каза, че това е лично негов мотив. Когато си председател на  парламента и опозицията е заявила, че няма да влезе в пленарна зала, ако няма оставка на председателя, не може да се работи нормално. Това нямаше да бъде добре за никого. Щяхме да увеличим нивото на конфронтация. И ако трябваше да избираме между егото си и спокойствието на обществото, избрахме това - да преглътнем егото си", коментира Тома Биков.

Еевродепутатът Ангел Джамбазки допълни: "Има една приказка за лъжливото овчарче. Напускането на Народното събрание е последна стъпка преди предсрочни избори, а резултатите на едни избори ще са същиоте. Тук БСП се направиха интересни... Те се върнаха отново на няколко позиции, за които трябва да се извинят. Пример - изказването на Валери Жаблянов за името на Цариброд. Това ще им излезе през носа".
"Тези хора, които правят откровено антибългарски и антинационални изказвания, за тях оставка и дума не може да стане", допълни той.


Джамбазки допълни, че БСП си имат своя болка - "не могат да преглътнат факта, че загубиха изборите по толкова лековат начин". "От първия ден БСП и ДПС, които вече са неразривно свързани... БСП искат вот на недоверие. Но този вот няма причина да мине. И дори да мине - какво?!", попита евродепутатът.
"67% от групата на БСП отговарят на определението на господин Христов за дебилите в България по прости сметки, базирайки се на думите му. Сигурно много се забавляват в партията им", каза още Джамбазки.
Тома Биков заяви, че България е готова за европредседателството: "Ние технически сме готови, но по-важното е политически да сме готови. Стремим се да запазим спокойствието в обществото, защото няма как да водиш външна политика, когато има вътрешно напрежение. Ние сме направили ясна коалиция, която управлява. Сигурно правим и грешки. Ето - генерал Петров подаде оставка за нещо, което не съществува. Изгубихме един ценен здравен министър. Но той нямаше как да си върши работата, при условие, че през следващите две години непрекъснато щяха да го питат: "Ама вие защо не си подадохте оставката?".
Ангел Джамбазки заяви, че БСП ще продължават да търсят провокация и няма да спрат дотук.