Ти да видиш: 81% от родителите доволни от влиянието на училището върху децата им

В момент, в който всички критикуват нивото на образованието у нас, агресията между учениците расте и българските деца оглавяват всевъзможно международни класации по неграмогност,  проучване установи, че общо 81% от родителите заявяват, че са доволни от влиянието на училището върху децата им. Проучването се казва  "Степента на отчужденост на родителите от училищния живот на децата си". Данните обяви Анастас Стефанов от Изследователския център "Тренд" по вруму ня форума "Да върнем родителите в училище", организиран от българския представител в Европейския парламент Асим Адемов.
 Стефанов уточни, че в проучването през февруари са участвали 1000 родители на ученици между пети и седми клас, както и родители на ученици от осми до 12-и клас.
 В най-голяма степен не са доволни родителите на учениците в София, което може да се отдаде на различни причини, но най-вече на "негласния разказ за престижни и не толкова престижни училища", а в малките населени места родителите нямат толкова голям избор и са доволни и от по-малкото в образованието, коментира социологът.