Пред целия дипломатически корпус излиза, че ние сме напълно лишени от институционална култура, заяви лидерът на Движение 21
Коалицията няма да се взриви от тези снимки и исканите оставки, коментира в "Лице в лице" на бТВ лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. В много деликатно положение са както ГЕРБ, така и ЕНП, така и ЕК. ГЕРБ можеше да направи коалиция с Патриотите още в миналия парламент, но ЕНП и ЕК се противопоставиха на това. След изборите националистите станаха допустими партньори. Така че обръщението на Патриотите към БСП: "Вие кога разбрахте, че сме фашисти", важи за Комисията. Притеснителното обаче е друго. Не са страшни снимките с хитлеристки поздрав, а глупостта, която влиза във властта. Притеснително е, че част от ОП имат това поведение отдавна и то се изразява не само в снимки с нацистки поздрав. Притеснителното е да си сложиш снимката във Фейсбук, а това означава глупост. Щом не можеш да прецениш кое да сложиш във Фейсбук, значи си глупав. Има и нещо друго - тези хора със снимките си във Фейсбук искат да се харесат на определени групи, привърженици на тяхната формация. А приверженици са им една група много агресивни възрастни хора, агресивна група млади хора със специфични отношения към чужденците, малцинствата. България не може да прави впечатление на расистка страна. Да си сложат снимките във Фейсбук да ги дискредитират, говори много зле за тях.

Помолена да коментира съдебната реформа, Дончева се изказа: "Да се очаква от Цецка Цачева и Екатерина Захариева да правят реформи и да станат изведнъж задълбочени, няма да стане. Те нито професионални възгледи имат, нито сърце за реформи. Това е правителство на универсални министри, които са свикнали да имитират външно поведение. Свикнали са да са активни само когато падишахът им е поръчал определени неща да правят."

Според Дончева този ВСС е важен, в него има залог, защото механизмът на контрол не е достатъчно надежден. "Отсъствието на Бойко Борисов от публичното пространство след срещата му с Лозан Панов беше експонирано по вандалски начин от медиите на Пеевски. Ако тези медии биха желали да се потуши скандалът и да посрещнем председателството, техният тон по отношение на Лозан Панов не трябва да е толкова просташки. Не е необходимо да се създава и омраза към Цацаров. Може много да го критикуваш, но в никакъв случай не просташки. В медиите на Пеевски по случая Гергов-Цацаров-Дончев тонът е обиден за нацията и недопустим. Това става достояние на целия дипломатически корпус. От това излиза, че ние сме напълно лишени от институционална култура", категорична е Дончева.

8 Коментар(и)

 • Кой оправда Масларова?

  Кой оправда Масларова?(19 May 2017 - 22:05)

  Отговор

  " Оказва се, че адвокати на Емилия Масларова и на другите обвиняеми в този наказателен процес са Даниела Доковска, Ина Лулчева и Татяна Дончева. Доковска и Лулчева са съдружници в обща кантора с адвокат Георги Атанасов, свързан с правния сайт „Де факто“ и известен от години като един от най-големите критици на основната мишена на партията на Христо Иванов “Да, България” – българската прокуратура. Докато Иванов беше министър на правосъдието, именно “опорните точки” на кантора „Доковска, Атанасов и съдружници“ за ограничаване на правомощията на прокуратурата намираха място и в проектите на министъра за промяна на Конституцията и на Закона за съдебната власт. Съвсем неизненадващо сред клиентите на Доковска и Лулчева са и подсъдимият за укриване на 63 млн. лв. данъци Огнян Донев – собственик на сайта „Клуб Зет“, както и наскоро сдобилият се с обвинение за източване на над 5 млн. лева от „Глобул“ бивш депутат и приближен както на Иван Костов, така и на Иво Прокопиев – Гроздан Караджов." - "Спокойно, подсъдими, Лозан Панов е с вас" в Труд

 • колко време да държим соса отворен

  колко време да държим соса отворен(19 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  Дали партийната мис Пиги прави разлика между медиите на Пеевски, които злепоставят нацията по вандалски начин и медиите на Прокопиев, които пишат най-позорящите доноси до ЕК?

 • barcelonski

  barcelonski(19 May 2017 - 20:05)

  Отговор

  (припомнително) ... => ТАТЯНА ДОНЧЕВА е > ДЕСЕН ЧОВЕК ..... каза и отсече => IBAN-Костовия Насран Помиярски гинирал .... => АтанасЪ БиволЪ ....... (ДаМуПикаяВУстанаЛайнянаКостовашкаНасранаИдаМиБлагодариВдържавенВестник)

 • Chewbacca

  Chewbacca(19 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Дъртата, провиснала отвсякъде дзурла, Тинтява Кончева нали беше втора по популярност след Баце, а? Какво стана, да не се изпуснала на публично място, че така бързо ѝ спаднаха процентите? Но аз адмирирам настойчивостта, с която продължават да ни я натрапват – колкото повече ни я показват, толкова повече вагона псувни, клетви и закани ще събира!

 • бг

  бг(19 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Дончева колкото и противоречиво минало да има,в случая е права.Струва ми се,че тя си дава ясна сметка,че ръководена по този начин,държавата ни не може дълго да съществува.

 • смях в залата

  смях в залата(19 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Госпожицата кого представлява , че се опитва да си налага мнението ?

 • БАН

  БАН(19 May 2017 - 18:05)

  Отговор

  Борисов странно мълчи по въпроса , и не само по този ..............

  • До проскубания дръгалефски цървул „БАН“

   До проскубания дръгалефски цървул „БАН“(19 May 2017 - 19:05)

   Недое@БАН, Борисов вече се изказа, ама кой да види – нали трябва непрекъснато да се плюва?

Оставете коментарОбнови