Татяна Дончева
Опитите на някои социолози да направят по-тесен парламента и да вкарат БСП и ГЕРБ в коалиция са нахални и претенциозни

ДПС няма да стане по-симпатично независимо от възрожденската риторика. Нелепо е да ни се внушава, че Доган е новият Левски. Ясно е, че тази партия е свързана с Русия, а ДОСТ – е по-близка до Анкара. Това не може да бъде игнорирано и затова ДПС не може да стане по-симпатично, защото са създадени от ДС. Вълкът козината си мени, но нрави не. Това коментира в студиото на БНТ лидерът на „Движение 21“ Татяна Дончева.

Тя бе категорична, че мястото на българските турци е в националните партии и е крайно време българските политици да дадат ясен знак за общото ни съжителство. 

Татяна Дончева коментира и проблема с двойното гражданство, който в новата ситуация не само у нас, но и в света, е добре да бъде обсъден с партньорите ни в ЕС.

След 27 години трябва да бъде направен дебат с европейските ни партньори дали да не бъде преосмислено двойното гражданство, когато става дума за хора, които живеят в държави извън ЕН, без да се счита, че правата са му нарушени. И тогава те сами да направят избор – дали искат да останат граждани на една европейска държава, или на друга, която не е в ЕС, посочи Дончева.

Тя бе категорична, че отношенията с Турция няма да свършат утре, че докато управлява Ердоган ще имаме редица проблеми. Освен това има тенденция в изостряне на отношение със Западна Европа и ние трябва да консолидираме българската позиция така, че тя да звучи от устата на всички български политически партии.

Според Дончева доминацията на тези избори не е нито толкова геостратегическа, нито икономическа. Но опитите на някои социолози и по-специално гурутата на прехода  да направят следващия парламента по-тесен и да вкарат БСП и ГЕРБ в коалиция и то с оглед на собствените им интереси, са доста нахални и претенциозни, категорична бе тя.

3 Коментар(и)

 • barcelonski

  barcelonski(21 March 2017 - 07:03)

  Отговор

  (най-после може да се коментира) - 'ДВОКАТКАТА на МАФИЯТА (по WikiLeaks) е баш в Партията на Русия начело с Пъ'Резидента Първанвев. Тази Червена Пача е любимка на ДСБ-ерастията и на конгресите на Дръгалефските Хипстъри я "бравосват" като Тодор Живков. А хипер разузнавача на IBAN-Костоff > Низък Назко я титулува "Десен човек". Та аааа ..... такива работи от Клозетната Кухня на Руските Мекерета (натирващо)

 • бсп

  бсп(20 March 2017 - 20:03)

  Отговор

  И Дончева не е цвете за мирисане но тук е права макар, че и тя си е бсп или вече беше бсп.

 • Дидо

  Дидо(20 March 2017 - 20:03)

  Отговор

  Върви на майната си въртиопашко. С Първанов отпред и с Петков отзад

Оставете коментарОбнови