Светът тръпне в очаква как ще се казва вторият син на Кейт и Уилям

Първа ще го разбере кралицата

Уилям и Кейт Мидълтън

Уилям и Кейт Мидълтън

Светът все още е в очакване на името на третото дете на принц Уилям и Кейт Мидълтън. А дотогава залаганията продължават, съобщава Би Ти Ви.

Вчера, след като показа кралско бебе номер 3 на света, на въпрос как ще се казва малкият принц, херцогът се обърна и каза: "Няма да ви караме да чакате дълго". Е, явно 24 часа не са достатъчни или може би младият татко все още не е успял да се срещне с баба си, която днес е била на езда.

Такава е традицията – кралицата първа трябва да чуе избраното име на всеки нов член от семейството.

Днес най-коментирана тема беше поздравителния адрес от кралския двор по повод раждането на Малкия принц, в което при изреждането на имената на роднините и благопожеланията, прави впечатлние, името на Меган Маркъл липсва.

Това се обяснява с техническата подробност, че докато Меган не стане законна съпруга на принц Хари, тя документално не е част от Кралското семейство.

Вълнения предизвика и другата новина от двореца днес – Кейт Мидълтън ще ползва необичайно дълго майчинство, за разлика от предишните си 2 бременности. Едва 6 седмици след появата на принц Джордж преди 5 години и 8 седмици след раждането на принцеса Шарлът, майка им се върна към официалните си задължения. Очаква се този път майчинството на Херцогинята на Кеймбридж да продължи до есента.

Мнозина виждат в отсъствието й възможност Меган Маркъл да се изгради трайно своето медийно присъствие.

А дотогава вероятно в двореца Кенсингтън ще има поне едно пижамено парти, или поне това пожела на Улиям и Кейт Мишел Обама, от нейно име и от името на нейния съпруг.

Важно е да припомним, че принц Уилям е присъствал на раждането на Малкия принц. Традиция, която започват баба му и дядо му – Кралица Елизабет и принц Филип с четвъртото си дете – принц Едуард през 1964 г.