Султанка Петрова: Цели села злоупотребяват с ТЕЛК-овите решения

Трябва да се намалят злоупотребите, да се пресече източването на здравната каса, заяви тя

Има изключително много злоупотреби с ТЕЛК-овите решения. Цели села я източват... Всички, които са с ампутиран крайник или липсващ орган, ще получават доживотно пенсия за инвалидност. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова.

Тя гостува заради приетата вчера концепцията за експертиза на работоспособността.Трябва да се намалят злоупотребите, да се пресече източването на здравната каса, заяви Петрова

Няма да се въвеждат никакви 6 комисии. Говорим за единен орган, който има за цел да облекчи освидетелстването на хората, заяви зам.-министърът.

Целта ни е да се справим с натрупаните през последните 27 г. проблеми с инвалидните пенсии. Трябва да има прозрачна система за хората, които имат нужда и трябва да бъдат подкрепени от държавата в тежките моменти. Трябва да се намалят злоупотребите, да се пресече източването на здравната каса, заяви Петрова.

,Трябва да бъде подобрена достъпната среда. Тези хора не трябва да се чувстват като затворници в собствените си домове, каза още Султанка Петрова.