Ясни са евентуалните съперници на българите в "Лига Европа"

Все още не е ясно дали ЦСКА - София ще участва в турнира

Жребият за участието в "Лига Европа" ще се тегли днес в 14 часа

Жребият за участието в "Лига Европа" ще се тегли днес в 14 часа БТА

Евентуалните съперници на българските отбори в "Лига Европа" станаха ясни, след като от УЕФА направиха разбивка по групи преди фактическото теглене на жребия в 14:00 часа днес, информира БНТ. В първия кръг на надпреварата всички български тимове са поставени и това означава, че ще срещнат отбори с по-ниски коефициенти.

"Левски" е във втора група, а потенциални съперници на сините са "Сутиеска" (Черна гора), "Диферданж" (Люлсембург), "Чихура Сачкере" (Грузия), "Атлантас" (Литва) и "Пелистер" (Македония).
Носителят на купата на България "Ботев Пловдив" е в четвърта група и може да срещне някой от следните отбори: "Динамо Батуми" (Грузия), "Пюник" (Армения), "Партизани" (Албания), "Широки брег" (Босна и Херцеговина) и "Балзан" (Малта).

Последният български представител в тази фаза на турнира засега е тимът на ЦСКА - София. Срещу името на червените обаче продължава да стои звездичка, тъй като още не е ясно окончателното решение на УЕФА по казуса с участието на клуба в турнира. Ако вицешампионите не получат разрешение, на тяхно място ще играе четвъртият в крайното класиране на първа лига "Дунав - Русе". Но който и от двата отбора да получи правото на участие, ще срещне "Иртиш" (Казахстан), "Ружомберок" (Словакия), "Фола Еш" (Люксембург), "Вашаш" (Унгария) или "Гандзасар-Капан" (Армения).