Sports Illustrated: Идва моментът на Григор Димитров за титла от Големия шлем

Утре сутринта Тришо ще разбере първия си опонент на Откритото първенство на Австралия

Американското издание Sports Illustrated каза добри думи за Григор Димитров и предвижда бъдещи отличия за него.

Най-добрият ни тенисист заема първото място в Топ 5 на тенисистите от новото поколение, които имат най-огромни шансове да спечелят трофей от Големия шлем. Там са и Милош Раонич, Ник Кириос, Давид Гофен и Александер Зверев.

"Изминалата година бе най-успешната за Григор Димитров в тура. Той не успя да спечели титла от Големия шлем, но път триумфира на финалите на АТР, а освен това спечели първия си Мастърс 1000. Завърши годината като №3 в света. Звездната му година започна с титлата в Бризбън и полуфинал на Australian Open. Той за втори път достига до тази фаза на турнир от Шлема", казва журналистът Стенли Кей.

"Какво се промени за Димитров през 2017 година? Имаше и външни фактори като контузиите на някои от лидерите. В същото време обаче и играта на Григор бележеше подобрение. Вижда се прогрес в играта му при точки за пробив. Може би Зверев има повече фенове, но пък предимството на Димитров е неговият опит в турнирите от Шлема. Той беше много близо до победа над Надал миналата година на полуфинала в Мелбърн. След триумфа в Лондон и при контузии на някои от конкурентите му, може би идва моментът на Григор Димитров за титла от Големия шлем", добавя изданието.

Утре сутринта Димитров ще разбере първия си опонент на Откритото първенство на Австралия.