ПСЖ разби немската машина Байерн в Шампионска лига

Французите разбиха с 3:0 германците

ПСЖ даде знак на Футболна Европа, че тази година ще е един от големите претенденти за трофея в Шампионска лига. След като от щаба на парижани анонсираха, че това е голямата цел пред отбора, тази вечер на "Парк де Пренс" във френската столица се видя, че това не са просто думи. В страхотната класа на отбора се убеди не кой да е, а германският колос Байерн (Мюнхен), който бе размазан с 3:0.

Началото на двубоя, каквото е триото Кавани, Немар и Мбапе, бе ударно!

Още във 2-ата минута Неймар намери непокрития в наказателното поле Дани Алвеш, който с диагонален удар отдясно простреля Улрайх - 1:0 за ПСЖ. В този момент стана ясно, че "баварците" трудно могат да вземат нещо от този мач, макар че след попадението футболистите на Карло Анчелоти изнесоха играта в половината на съперника.

Владенеето на топката доведе до няколко последователни корнера, при един от които Мюлер бе намерен близо до вратарското поле, но ударът му от движение профуча до гредата. Последва изстрел на Хави Мартинес от дъгата пред наказателното поле, избит с една ръка от Ареола, и общо взето с това се изчераха ситуациите на германците през първото полувреме.

На моменти пък изглеждаше, че домакините са отстъпили инициативата, но те използваха отлично бързината на Килиан Мбапе и Неймар. При една от контраатаките именно френският талант изведе Кавани на удобна позиция в наказателното поле, но ударът на уругваеца премина покрай вратата. "Ел Матадор" обаче се реваншира за пропуска! В 31-ата минута отново Мбапе намери уругвайския си колега пред линията на наказателното поле, който с мощен удар прати топката под гредата - 2:0 за ПСЖ!

До края на полувремето Кавани можеше да покачи на 3:0, но острието стреля в тялото на Улрайх след брилянтен пас с пета на Неймар. Втората част започна с натиск на Байерн, а при центриране от корнер Хави Мартинес отклони с глава топката към вратата, но Тиаго Силва я изби от голлинията. Неймар и Мбапе си размениха бързи подавания секунди по-късно, но останал на чудесна позиция в наказателното поле, бразилецът не успя да намери целта. Отново Неймар опита да запише името си сред голмайсторите, но негов удар с вътрешен фалц от дъгата пред наказателното поле профуча до страничната греда. 

В 63-ата минута Мбапе нахлу отдясно в наказателното поле, подаде успоредно на голлинията и след не особено добро докосване на защитник на Байерн, Неймар успя от близко разстояние да опъне мрежа за 3:0. До края на срещата парижани имаха още няколко изгодни ситуации за гол, но Неймар, Мбапе и Кавани пропуснаха да се разпишат. Гол на Байерн пък правилно бе отменен заради засада на Артуро Видал, а в добавеното време на мача удар на Левандовски от фаул бе спасен от Ареола. Така ПСЖ събра пълен актив от 6 точки след първите два мача при голова разлика 8:0, докато Байерн остава на втората позиция с 3 пункта и голова разлика 3:3.