Обвиниха и брата на Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

След избухването на скандала с брат му, Боб Уайнстийн го порица публично и увери, че не е имал никаква представа за поведението му.

Боб Уайнстийн

Боб Уайнстийн

Аманда Сегел, бивш изпълнителен продуцент на сериала "Мъглата", обвини Боб Уайнстийн - брата на Харви Уайнстийн, в сексуален тормоз, съобщиха световните агенции.

Аманда Сегел твърди, че Боб Уайнстийн настоятелно я е канил на вечеря, в дома си, в хотелска стая. Предложенията започнали през юни 2016 г. и спрели няколко месеца, след като адвокатът на Сегел отправил ултиматум към ръководителите на "Уайнстийн ко.", че тя ще напусне, ако Боб Уайнстийн продължи да се държи така. Тогава било постигнато споразумение, ограничаващо контактите на Боб Уайнстийн със Сегел, докато тя работи.

Адвокатът на Боб Уайнстийн - Бърт Фийлдс, енергично отхвърли обвиненията, като каза, че те са неверни и подвеждащи, както и че клиентът му никога не е отправял дори намек за докосване.

След избухването на скандала с брат му, Боб Уайнстийн го порица публично и увери, че не е имал никаква представа за поведението му.

Той изрази и съчувствието си към жертвите в интервю, публикувано в "Холивуд рипортър".

Боб Уайнстийн е работил над много известни филми, като "Английският пациент", "Убий Бил", серията "Писък". Той е основател на киностудиата "Дайменшън филмс".

Харви Уайнстийн беше обвинен в сексуален тормоз от десетки актриси, манекенки и служителки на компаниите му. Някои дори разказаха, че ги е изнасилил.

Заради скандала той подаде оставка от съвета на директорите на учредената от него компания "Уайнстийн ко.", в която притежава около 20 процента от дяловете. На вчерашното заседание на съвета на директорите на компанията е одобрено решението за уволнението му, като му е предоставена възможност да напусне доброволно.

Харви Уайнстийн беше изключен от американската Академия за кинематографично изкуство и наука и Британската академия за кино и телевизия.