Нов мач на Кобрата в България

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

Съперникът на Кобрата е Кевин Джонсън

Четири месеца след като спечели Интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация, Кубрат Пулев излиза отново пред българска публика. Датата е 28 април, а мястото – „Арена Армеец”.

Съперникът на Кобрата също, както и на 3 декември, пак е американец. Самюел Питър издържа срещу родната гордост в тежка категория едва 4 рунда, а сега на Кубрат му предстои защита на интерконтиненталната титла на WBA срещу Кевин Джонсън.

Зад гърба на Джонсън е 15-годишна кариера и репутацията на един от най-добрите боксьори в тежка категория през новото хилядолетие. Той е бивш претендент за световната титла във версия Световен боксов съвет (WBC). От 38 срещи на професионалния ринг, той има 30 победи (14 нокаута) и 7 загуби.

Изненадите за зрителите в „Арена Армеец”  не свършват до тук. Преди Кубрат, на ринга ще излезе за своята трета професионална среща и брат му Тервел – бронзов медалист в полутежка категория от олимпийските игри в Лондон 2012, на когото му предстои втора изява още в края на тази седмица, но в Германия. На 25 март Тервел ще се боксира в гала-вечер на „Зауерланд” в Потсдам, на 50 км от Берлин.

В момента братя Пулеви водят съвместна подготовка в базата на отбора на „Зауерланд” в Берлин и под ръководството на треньора Ули Вегнер.