Надал пак препъна Григор в Пекин

Испанецът записа девета победа срещу българина в досегашните им 10 мача

Испанската звезда в тениса Рафаел Надал победи Григор Димитров 6:3, 4:6, 6:1 за 2.19 часа в спиращ дъха полуфинален мач на турнира в Пекин.

Двамата съперници показаха тенис от много висока класа, като световният №1 беше почти безгрешен. Димитров също игра  без грешки, но на централния корт в Пекин срещу себе си имаше тенисист, който показа най-доброто в своята игра.

Надал записа девета победа срещу Димитров в досегашните им 10 мача и по своеобразен начин се реваншира за загубата си от българина точно преди година в мач от четвъртфиналите. Димитров завърши мача с 10 аса, но и шест двойни грешки, което се оказа решаващо. За сметка на това съперникът му имаше само един ас, реализиран още в началото на срещата и една единствена двойна грешка.

Българинът реализира 31 уинъра, с четири повече от водача в световната ранглиста, но играта в защита на испанеца беше невероятна. Той впечатли с придвижването си по корта, а най-силните оръжия в неговия арсенал бяха бекхенда по диагонала и късите топки, с които Димитров така и не се справи.