Григор излиза срещу испански ветеран на старта в Индиън Уелс

Българинът е поставен под номер три на турнира

34-годишният испанец Фернандо Вердаско ще е първият съперник на Григор Димитров на турнира в Индиън Уелс. 39-ият в световната ранглиста победи аржентинеца Гуидо Пея в първия кръг с 6:2, 1:6, 6:2 и си осигури среща с българина в следващия етап.

имитров и Вердаско са се срещали 3 пъти до момента. Гришо води с 2:1 победи. За последно те играха един срещу друг през 2015 г. в Монте Карло, когато българинът спечели. Той триумфира и през 2014 г. в Пекин, а единствената му загуба е от 2013 г. в Бащад.

Григор е поставен под номер 3 в схемата на турнира в Индиън Уелс и започва участието си директно от втори кръг. Ако преодолее Вердаско, това ще бъде и най-доброто класиране на българина в надпреварата. Той никога не е играл в трети кръг.

В нощта на петък срещу събота Димитров стартира участието си на двойки, където ще си партнира с аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Техни съперници в първия кръг са опитните испанци Марк Лопес и Фелисиано Лопес. Мачът няма да започне преди 04:00 часа българско време.