Григор Димитров смаза за един час заместника на Рафаел Надал, докосна топ-3

Гришо добави още 200 точки в актива си и е съвсем близо до първата тройка на тенисистите в света

Григор Димитров победи убедително Пабло Кареньо Буста с 2:0 сета (6:1, 6:1) в последния мач от груповата фаза на заключителния турнир на АТП.
Гришо показа изключително убедителна игра срещу световния №10, влязъл като резерва на мястото на контузения Рафаел Надал, и приключи срещата само за 62 минути.

Срещата между двамата е най-кратката на турнира. Тя продължи едва час и две минути, а Григор Димитров добави  200 точки към актива си и е на косъм от топ 3 на тенисистите в света.


Първият сет се разви на шеметна скорост и първите три гейма Григор даде само точка на Буста – 12-1.

Българинът започна с безапелационен гейм на нула, в който сервираше перфектно, след което проби и затвърди. С много настойчива игра Димитров поведе с 0-30 на ретур в четвъртия гейм, а малко по-късно Буста пресили форхенд по дължина, за да му даде нови два брейкбола. Испанецът се справи с първия със стабилна игра от форхенд, а вторият бе неутрализиран със сервис. Григор обаче не се отказа, стигна до нов шанс и фиксира втория пробив със смач.

Испанецът успя да вземе почетен гейм, а Димитров с огромна лекота затвори първия сет за 22 минути. Със зрелищен форхенд уинър, кацнал на мрежата, българинът поведе с 30-15, а след това стигна до два сетбола със силен сервис и ретур в мрежата. Частта приключи по същия начин – 6-1.