Джошуа и Кличко преговарят за втори мач през октомври

Вече се водят неофициални преговори за мач-реванш между Антъни Джошуа и Владимир Кличко през октомври в Кардиф, твърди британската преса, позовавайки се най-вече на мениджъра на британеца Еди Хърн.

На 29-и миналия месец Джошуа нокаутира Кличко в 11-ия рунд в двубой за световната титла пред 90 000 зрители на стадион "Уембли" в Лондон. Веднага след това се заговори за нов сблъсък, стига 41-годишният украинец да задейства клауза в договора между двамата.

Като възможна дата се споменава 28 октомври на националния стадион в столицата на Уелс. Ако Кличко откаже, което е по-вероятно да не се случи, Джошуа ще излезе срещу Кубрат Пулев, който е официален претендент на IBF.

"Вярвам, че Кличко ще се съгласи на втори бой, така че ние вече се оглеждаме за дата, разкрива Хърн пред в. "Сън". - През ноември стадионът в Картиф е зает заради ръгби, а декември е неподходящ, тъй като е в края на годината. Така най-добрата опция е 28 октомври."
Владимир Кличко още не е дал отговор, той си почива със семейството и обмисля своя следващ ход.

"Вече не е толкова разочарован, каза мениджърът на ветерана Бернд Бьонте. - Той знае, че направи грешка, но също така знае, че можеше да победи Антъни. Показа го. Още два-три удара в шестия рунд или дори в седмия и Влад щеше да е победител."