Навръх рождения си ден Радослав Янков не успя да премине квалификациите в Банско

Радослав Янков

Радослав Янков

Радослав Янков не успя да премине квалификациите в първия паралелен гигантски слалом за Световната купа по сноуборд, който се провежда в Банско, съобщава бТВ.

Празнуващият днес рожден ден чепеларец остана на 18-а позиция в пресявките, като само 10 стотни го разделиха от 16-ата позиция, даваща право на участие на 1/8-финалите.

Най-добрият ни сноубордист беше 6-и след първия манш по червеното трасе с 37.03 секунди, но не успя да направи добро второ спускане по синьото трасе, а времето от 40.10 секунди по него се оказа недостатъчно. Квалификацията бе спечелена от австриеца Себастиан Кислингер.

В двата старта в Банско през миналия сезон Янков записа победа и второ място, а впоследствие взе и малката Световна купа в дисциплината паралелен гигантски слалом.

Другите трима българи отпаднаха още след първия манш в квалификациите. Димитър Ганичев се нареди 49-и, Станислав Вангелов остана 51-и, а веднага след него завърши Михаил Кръшняк.

При жените най-добрата българка Теодора Пенчева финишира на 33-то място и не успя да се класира за втория кръг на пресявките.

В неделя е вторият старт от паралелния гигантски слалом в Банско.