Футболното дерби блокира центъра на София в час пик

Полицията затваря ключови кръстовища заради мача и шествието преди него

Днешният мач между ЦСКА и "Левски" отново ще бъде причина за затварянето на главни улици и булеварди в столицата. 

Срещата ще започне в 18:00 ч. на националния стадион "Васил Левски", а полицията ще взима мерки за обезопасяване на периметъра и опазване на обществения ред през целия ден. 

Първоначално в програмата на Първа професионална лига бе заложено ЦСКА и "Левски" да играят в 20:00 ч., но органите на реда предпочетоха срещата да бъде изместена за по-ранен час, за да свърши в ранните часове на деня. 

Във връзка с провеждането на мача от Столична община налагат следните ограничения:

Забраняват се престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участниците в мероприятието, както следва :

От 20.00 часа на 18 април до приключване на футболната среща по алеите в непосредствена близост до Националния стадион „Васил Левски“.

От 12.00 до 20.00 часа на 18 април  на моста пред Национален стадион „Весил Левски“ – 49 паркоместа и на ул. „Генерал Гурко“ между ул. „Любен Каравелов“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ -50 паркоместа.

От 17.00 часа на 18 април до приключване на футболната среща само при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР ще се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт по:

ул. „Ген.Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“,
Бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“
бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо Яворов“.

Преди дербито само фенклубът на "Левски" призова за сборен пункт и шествие до стадиона. Най-запалените привърженици на домакина ЦСКА си дават среща направо на трибуните.

"Сините" ултраси ще се съберат на бул. "Тодор Александров" и в 16:15 ч. ще тръгнат към стадиона, като вероятно ще преминат покрай президентството, сградата на Народното събрание, Софийски университет, ул. "Ген. Йосиф В. Гурко", а от там и към сектор "Б".