С два гола на Делев, България срази Холандия на "Васил Левски"


България победи лалетата в квалификациите за световното първенство на стадион "Васил Лески" в столицата. 

Ивелин Попов изведе националния тим с капитанската лента, след контузията на Светослав Дяков.

България поведе рано-рано с 1:0. Точен в 5-ата минута бе Спас Делев. Отново Делев прониза вратата на лалетата за 2:0 в 20-ата минута. 

България вече заема трето място в квалификационна група А с 9 точки. Холандия е четвърти със 7.
 
Българският тим все още няма загуба на свой терен в тази кампания. Националите записаха победи над Люксембург и Беларус, макар и мъчни, и регистрираха поражения от Франция и Швеция при гостуванията си през миналия октомври.
 
Холандия също не е губила мач навън. Холандците до момента имат реми срещу Швеция, победи над същите съперници, които победи и България, и загуба от Франция.
 
Винсент Янсен отсъства от групата на Холандия заради контузия, но "лалетата" са тук с големите си звезди Ариен Робен и Мемфис Депай.

Фенове на "лалетата" вече са в столицата, като подгряват настроението преди двубоя. Множество запалянковци с оранжеви шалчета могат да бъдат забелязани из централните улици на София.

Делегатът на световната квалификация между България и Холандия е тясно свързан с футболната история на националния ни отбор, научи Gong.bg. Стефано Пучи, който тази вечер ще следи дали всичко около провеждането на мача е наред, спокойно може да бъде определен като кадем на "трикольорите".

Италианецът е изпълнявал същите функции и на мача България - Аржентина на Световното първенство в САЩ през 1994 година.
 
На 30 юни на стадион "Котън Боул" в Далас България побеждава "гаучосите" с 2:0 след попадения на Христо Стоичков в 61-та и на Наско Сираков в добавеното време на мача. Този успех отваря широко вратите на нашите към осминафиналите, а след това и към голямата четворка на първенството.
 
Любопитен момент е, че сегашният национален селекционер Петър Хубчев изиграва пълни 90 минути в легендарния двубой /снимка gong.bg/