Мачът Левски – ЦСКА блокира движението в центъра на София

Срещата започва в 14:30 ч., а преди това ще има шествия на двете агитки

Движението в центъра на София на 4 мрат ще бъде блокирано заради футболната среща на Националния стадион "Васил Левски" между отборите на „Левски” и ЦСКА.

15 хил. зрители се очакват по трибуните на стадиона за вечното дерби. Мачът е от 14:30 ч., а преди това ще има шествия на двете агитки.

Феновете на „Левски” тръгват в 13:15 ч. от Националния клуб на привържениците на бул. "Тодор Александров", а маршрутът им ще прекоси още булевардите "Цар Освободител", "Васил Левски" и "Евлоги Георгиев".

Агитката на ЦСКА се събира в 12:30 ч. пред Кравай, а пътят й ще мине по булевард "Патриарх Евтимий", улиците "Раковски" и "Гурко", булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител", и езерото "Ариана". 
Забраняват се престоят и паркирането от 8 ч. до отпадане на необходимостта при сектор Г и сектор Б на стадиона.

Забраняват се престоят и паркирането от 12:30 до 16:30 ч. на моста през стадион "Васил Левски" и на ул. "Ген. Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви".

От 13 ч. до приключване на футболната среща при необходимост и по преценка на ръководството на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с изключение на автобусите на масовия градски транспорт, по ул. "Ген Гурко" между бул. "Васил Левски" и бул. "Евлоги и Христо Георгиеви"; бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между пл. "Орлов мост" и бул. "Черни връх"; бул. "Драган Цанков" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул. "П.К. Яворов".

От 13 ч. до приключване на футболната среща се променя частично и маршрутът на автобусна линия 75. Автобусите ще пътуват до Военната академия.

За охраната преди, по време и след мача ще се грижи Столичната дирекция на вътрешните работи и две частни охранителни фирми.