Хубчев дава капитанската лента на Станислав Манолев срещу Франция

Титулярните водачи на трикольорите Ивелин Попов и Светослав Дяков няма да участват в мача срещу "петлите"

Станислав Манолев

Станислав Манолев

Треньорският щаб на националния отбор ще повери капитанската лента на Станислав Манолев. Той ще изведе тима като официален лидер заради отсъствието на Ивелин Попов и Светослав Дяков, който не попада в плановете на Петър Хубчев във втори пореден лагер-сбор. Така Манолев е футболистът с най-много мачове за “трикольорите” от всички, които са на разположение - 50. Само Попето е с повече - 71. Срещата започва в събота от 21:45 часа на стадион "Васил Левски". Ще бъде предавана по БНТ1.

Тъй като ситуацията е извънредна и изборът е само за този двубой в тима няма да има сериозно обсъждане. Освен това и другите най-опитни в състава - Петър Занев и Николай Бодуров, са се застъпили за Манолев да е капитан.

От състава в момента отсъстват и другите големи претенденти за лентата. Николай Михайлов е без отбор, след като напусна турския Мерсин, а Владо Стоянов лекува дългосрочна контузия, след като получи травма именно по време на лагер с националите, съобщава "Меридиан мач".

Освен, че ще получи капитанската лента, мачът с Франция ще е специален за Манолев и поради друга причина. В този двубой той ще се изравни по мачове за представителния отбор с легендата Борис Гаганелов. Бившият защитник на ЦСКА има 51 участия с екипа на България. Рекордьор по участия е Стилиян Петров със 106 мача, следван от Борислав Михайлов със 102 и Христо Бонев с 96.