Аматьори изправят Любо Пенев за шеф на БФС срещу Боби Михайлов

Инициативен комитет иска промяна във футболния съюз

Любослав Пенев

Любослав Пенев

Любослав Пенев ще бъде основният опонент на Борислав Михайлов за президентския пост в БФС. "Сега" научи, че кандидатурата на бившия селекционер на националния отбор за предстоящия конгрес трябва да бъде подадена в петък. Всички необходими документи вече са събрани, като това е резултат от близо 4-месечен труд.

През това време хора, които работят за кандидатурата на Пенев, са обикаляли страната, срещали са се с представители на много клубове и имат уверение, че ще получат гласовете на доста от тях. "Имаме огромна подкрепа от много отбори. Но сме наясно, че ще ни е много трудно, тъй като Михайлов има опит в провеждането на подобни конгреси. Предстои голяма битка", заяви Ивайло Гроздев, който е един от хората, работещи за каузата.

По неофициална още информация зад Пенев са застанали доста популярни лица, които влизат в инициативен комитет. Сред тях се очаква да е и Христо Бонев, също бивш национален селекционер. Повече подробности обаче ще бъдат изнесени през следващата седмица, когато ще бъде дадена официална пресконференция във връзка с кандидатурата на Любослав Пенев. Самият той засега се въздържа от изявления. След като е дал съгласието си обаче, той явно е получил и разрешение от "Валенсия", където в момента е на работа като треньор на дублиращия отбор.

Кандидатурата на Борислав Михайлов пък до момента още не е издигната официално. Но има категорични мнения от неговите вицепрезиденти Йордан Лечков и Атанас Фурнаджиев, че той ще се кандидатира за четвърти мандат. Макар че след преизбирането си през февруари 2014 г. Михайлов бе обявил, че това ще му е последен мандат. Конгресът на БФС се очаква да се проведе през февруари или март 2018 г.