"Лудогорец" измести ЦСКА на върха в първенството

Разградчани биха "Берое" с 2:0

Снимка: "Берое"

Снимка: "Берое"

Шесткратният шампион на България най-накрая успя да се изкачи отново до първото място в Първа лига. Вчера ЦСКА се издъни срещу "Етър". Двата тима завършиха на равно - 2:2. Нещо, което се случва за първи път на Лудогорец през новия сезон. "Орлите" победиха с 2:0 Берое в мач от 11-я кръг на първенството. Точен бе Марселиньо, който пък записа рекорд и се превърна в най-резултатния чужденец в най-горното ниво на родния ни футбол, а второто попадение бе дело на Лукоки. 

Лудогорец започна вихрено преследването на върха в тазвечершния мач. Още в 3-ата минута Вандерсон опита да изненада Перниш, но изпълнението му от свободния удар бе доста неточно и топката не попадна в очертанията на вратата. Малко след това единствено важната намеса на Виданов спаси старозагорци от това да получат ранно попадение в мрежата си, след като Анисе остана очи в очи със стража и отправи силен удар, който обаче бе блокиран от защитника на старозагорци. 120 секунди след това, заралии веднага отвърнаха на удара чрез Охене, който обаче не успя застраши вратата на Лудогорец и Броун спаси без проблем. 

В 23-ата минута Марселиньо поведе Лудогорец към първото място в Първа лига. Капитанът на "орлите" бе безпощаден в изстрела си, след куп грешки на защитата на Берое. Виданов буквално подари топката на футболиста на шампиона на България и на него не му остана нищо друго освен да се разпише. Така бразилецът се превърна в най-резултатния чужденец в родния ни елит - цели 57 попадения.

Малко преди края на редовното време, Берое получи "златен шанс" да достигне до изравнително попадение. Карачанаков влезе на скорост към наказателното поле на Лудогорец и пусна пас в коридор към Охене, който пропусна за Еуженио. Халфът на старозагорци опита директен изстрел, но Броун се хвърли и спаси с една ръка.

Още в самото начало на второто полувреме Лукоки успя да се разпише във вратата на Берое, но попадението му не бе зачетено, тъй като преди да стреля нападателят на Лудогорец игра с ръка. 

В 86-ата минута Лукоки поправи грешката си и този път се разписа по правилния начин, с което удвои аванса на своя тим и сложи край на мача 4 минути преди последния съдийски сигнал. Така Лудогорец за първи път от началото на новия сезон в Първа лига се изкачва до върха, измествайки ЦСКА. "Орлите" са с актив от 27 точки, а "червените" имат само една по-малко. На третата позиция е Левски с 21 пункта. Това бе и последният мач от 11-я кръг в родния ни елит.