Скандални разкрития за Дутерте - защитава изневерите, има любовници и взима виагра

"Думите му са сексистки, показва омраза към жените и защитава непристойното поведение с аргумента, че е дело на мъж". Така обрисува скандалния филипински президент Родриге Дутерте сенатор Риса Онтиверос.

Повод за изказването му са опитите да се обезценяват всички борби и постижения на жените в борбата за равенство между половете във Филипините. 

Панталеон Алварес е съюзник на Дутерте и отнесе множество критики заради признанието, че има осем деца, като шест от тях са от негови любовници. На президентът го оневини по най-абсурдния начин - като посочени себе си като пример за "почтеност"

"Важното е, че може да ги издържа", коментира изказването Дутерте, който също не веднъж  е заявявал открито, че има любовници и взема виагра, за да може да бъде с тях. 

"Защитата на прелюбодеянието от страна на Дутерте въвежда двоен стандарт", каза Елизабет Ангиоско, председател на партията на Жените социал-демократи на Филипините, и допълни: "Подобни изказвания са неприемливи, това са хора от властта, ужасяващо е, че те така лековато говорят по темата, това е много опасно."