Руски секс гуро се жалва от хлебарките в затвора

Бургаски съдия му отговоря: Щом сте духовно извисен, ще го понесете

снимка: "24 часа"

снимка: "24 часа"

Руският секс гуру Митрадевенанда Свами, който чака в ареста дело за екстрадиция, обвинен в убийство на дете, днес отново се яви в Бургаския окръжен съд, съобщава "24 часа".

Той обжалва 40-дневния си арест, наложен му до старта на същинското дело за екстрадицията, но магистрати отново го оставиха зад решетките.

"Условията в затова са ужасни, има много хлебарки, хранят ме с бяла захар", оплака се Митадевенанда, който минава и за йога.

"Щом сте духовно извистен, ще издърите условията в затвора", отвъна му съдия Катя Господинова.

Митрадевананда Свами се издирваше с европейска заповед за арест от Русия заради убито на 16 юни м.г. малолетно момче. Гуруто се разследва и за търговия с женска плът и мъчения над деца. Той обаче твърди, че в страната му е преследван по политически причини. 

В Русия съм  преследван по политически причини, тъй като съм последовател на движението Шахтра, което в превод от руски означавало "оръжие", обяснава Свами.

Според разследващи сектата му Каула Дхарма събирала млади, предимно самотни жени, които Митрадевананда превръщал в свои секс робини. Той снимал порнофилми с тях, които разпространявал в интернет. Отделно пласирал момичета в САЩ и Европа.