Професор от УНСС пише "среден" на празен лист, а пишещите получават "2"-ка

Студените настояват Соня Докова да бъде уволнена дисциплинарно

Проф. Соня Докова – преподавател в УНСС, пише тройка и четворка за празен лист, а за на писалите – поставя оценка „слаб“. Това разкрива репортаж на Нова ТВ.

За порочната практика сигнализират студенти, потърпевши от абсурдната схема.

На 9 юни второкурсници се явяват на изпит по Геоикономика и регионално развитие, както е по график. Изпитът обаче протича по необичаен начин.
Преподавателката Соня Докова закъсня с 30 минути. След като задава темите обявява, че хората, които искат да получат „среден“, могат да си оставят празните листи и да получат тази оценка, разказа студентката Ангелина Георгиева.

След тази оферта около 90% от участниците в изпита решават да осигурят вземането на изпита по лесния начин и напускат залата. 

Десет минути по-късно последва ново предложение от страна на проф. Соня Докова – желаещите да получат „добър“ да повторят процедурата и оставят книжките си. 

Така в залата остават четири студенти, които са решили все пак да си вземат изпита по редовния начин. Оказва се обаче, че „тактиката“ им не е печеливша, защото двама от тях са помолени да напуснат заради съмнения, че са преписвали, а останалите получават оценка „слаб“.

Веднага след изпита, Кезим, който е и част от студентския съвет, опитва да потърси правата си в университета. Тогава обаче научава, че трябва да подаде жалба до ръководителя на катедрата. А въпросният човек се оказва самата Соня Докова.

В крайна сметка студентите написали писмо до ректора на университета с искане преподавателката да бъде уволнена дисциплинарно.