Изкуствен интелект на Apple обяви "Despacito" за химн на България (видео)

Според специалисти това се дължи на грешни данни на търсачката Bing

Технологичните сайтове Cnet и The Verge публикуваха материали, според които изкуственият интелект на Apple - Siri посочва, че песента Despacito е химнът на България, предава dnes.bg.

Необичайна технологична новина циркулира из социалните мрежи. Към материала е добавен и видеоклип, на който се вижда този резултат, когато редакторът на изданието Ник Слат попита своят мобилен телефон за химна на страната ни.

Към момента не е ясно защо този резултат се появява на някои устройства. Според специалисти това се дължи на грешни данни на търсачката Bing, която беше задължителна за използване на телефоните на Apple до скоро.

При обновяване на операционната система на устройствата, предпочитаната търсачка вече е Google.

В материала си редакторите от The Verge твърдят, че при всяко едно устройство на Apple резултатите ще бъдат едни и същи - Siri ще твърди, че Despacito е националният ни химн.

Правейки експеримент с устройство в България, Siri обаче дава друг отговор. Тук асистентът твърди, че "Мила Родино" е химнът на държавата ни. Едно от обясненията за вярното предположение обаче може да бъде, че устройството все пак се намира в България и маркерите за търсене се променят.

Apple са били потърсени за коментар от Cnet, но изданието не е получило отговор по темата.