Дъщерята на българомразеца Толстой хвали западното образование, обяви руското за лошо

Депутатът на Путин замазва скандала – щерка му била патриот

Пьотр Толстой

Пьотр Толстой

Депутатът от „Единна Русия“ в руската Дума Пьотр Толстой коментира предизвиканите реакции след отрицателните изявления на неговата дъщеря относно руските вузове и положителната оценка за обучението във висшите заведения в САЩ, пише сайтът mk.ru.
Телевизионният канал „Методичка“ първи обърна внимание на думите на депутатската дъщеря Александра. На въпрос планира ли да постъпи във Висшето училище по икономика в Москва, тя отговаря лаконично: „Не, не дай  Боже“ и пояснява, че след като проучила цялата система на обучение, била силно разочарована. Освен това тя обяснила, че учи в лицея към Висшето училище по икономика, специалност „Право“. Не била също така ентусиазирана и от профил „журналистика“ в Московския държавен университет, затова не би го препоръчала на никого. 
В същото време става ясно, че Александра Толстой сега се намира в Америка, като описва своите впечатления от университета Йел, определяйки го като „много готин“.  

В интервю за радиопредаването «Говори Москва» самият Толстой заявил вместо оправдание, че няма да коментира изказванията на своята дъщеря: „Тя има свой личен живот, какво има да обсъждаме. Това, което на нея не й харесва в определено висше учебно заведение, в лицея, в който тя учи, не означава, че  не е патриот. Всичко друго са глупости. Не съм готов да обсъждам публикации в интернет“, допълва Толстой, който е и зам. шеф на руската Дума.

Политикът нашумя преди няколко месеца у нас, след скандално изказване, че руснаците притежават вече българското Черноморие, а скоро ще купят и останалата част от страната ни. Циничните претенции предизвикаха бурни негативни реакции у нас, възприети като остриетата на кремълската атака срещу България. Случаят с дъщерята на Толстой съвсем не е изолиран, а показателен за   пропадналата руска образователна система. Децата на путиновия елит предпочитат да учат и живеят в прогнилия Запад, срещу който бащите им работят.