Бареков ни праща поздрави от "свободна" Гамбия

Отговорностите на евродепутата в ЕП растели все повече, ще следи за демократичните избори в африканската страна

Отговорностите на евродепутата в ЕП растели все повече, ще следи за демократичните избори в африканската страна

От вчера евродепутатът Николай Бареков бълва съобщения и снимки от Гамбия, където бе пратен от Европейската комисия, за да съблюдава процеса по демократичното провеждане на изборите в прогнилата от корупция африканска държава.

"Поздрави от Свободна Гамбия", написа той като коментар на своя снимка с неизвестен чернокож. В следващите си постинги Бареков ни държи в течение с всичките си прояви на африканска територия.

"От днес отговарям официално от името на ЕС за връзките на Европа с Латинска Америка, Африка и още много страни от региона Атлантик-Пасифик", информира ни Бареков вчера, а днес допълни: "Моите отговорности в ЕП нараснаха още повече. От днес отговарям и за връзките ни с Русия! Бях номиниран за постоянен член на една от най-важните международни европарламентарни делегации - Европейски съюз -Русия".

За ситуацията в Гамбия- в началото на тази година там гръмна грандиозен скандал, отразен от всички световни медии. Бившият президент Яя Джаме, който беше на власт повече от 22 години, загуби властта на провелите се през декември президентски избори. В последните му месеци като държавен глава се оказа, че е откраднал милиони долари, опразвайки държавната хазна и изнасяйки луксозни автомобили с товарен самолет.

За Бареков тези сюжети едва ли са кой знае колко екзотични, имайки предвид топлите му връзки с Делян Пеевски и Цветан Василев в миналото, преди олигархичният тандем да се разпадне.