43-ият парламент: Хора с напудрени носове, които пить надо менше

Атакистът Илиан Тодоров нарече министъра на транспорта Ивайло Московски "мангал", но уточни, че това не било обида, ами метален съд

Официозните призиви за оставка, но и емблематични фрази и словесни престрелки белязаха работата на 43-тото Народно събрание с председател Цецка Цачева.  bTV събра букет от бисерите на депутатите.

От трибуната патриотът Валери Симеонов декларира, че от време на време някои депутати излизат с напудрени носове от НС. В парламента той се чувствал като на магистрала сред ощетени магистралки.

Красимир Велчев от ГЕРБ пък призова да има психотест за народните представители.

Здравният министър Петър Москов се обърна към депутатите от БСП в заключителното си изказване по повод искания от опозицията вот на недоверие в неговия сектор с „Послушайте думите на един от вашите основатели – Владимир Илич Ленин, който казва: Пить надо меньше! (б. р: Трябва да се пие по-малко). Това предизвика бурно недоволство в залата, а лично засегнат  се почувства Таско Ерменков, който настоя Москов да си пие лекарствата и го назова "уличник".

„Нерви, озъбени физиономии, плюнка“, наля още масло в огъня Москов. Наложи се парламентарната шефка Цецка Цачева да въдвори ред, като заплаши избраниците, че ако не утихнат, ще прекрати заседанието и ще трябва да го отработват в събота. Това поохлади малко страстите в пленарната зала.

По време на дебатите на първо четене по промените в Изборния кодекс депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев просъска към управляващите: "Като едно голямо семейство сте, но семейство Адамс!"

Атакистът Илиан Тодоров нарече министъра на транспорта Ивайло Московски "мангал", но уточни, че това не било обида, ами метален съд.

Серията от гафове бе завършена с изказването на новоизбрания президент Румен Радев, който се обърна към законодателите в бившия парламент с: " Имате още една седмица".