Шефът на КЕВР: Драстично увеличение на тока няма да допуснем

Иван Иванов обясни, че не разполага с нова информация около сделката с ЧЕЗ

Иван Иванов

Иван Иванов

"Няма да допуснем никакво значително увеличение". За това увери председателят на КЕВР Иван Иванов преди началото на конференцията "Чиста енергия и индустриална конкурентоспособност за устойчиво развитие - кохезия, конкурентоспособност и сигурност на доставките", която се провежда в "Интер експо център".

Всички дружества искат увеличение на тока, но това няма да окаже влияние на цената, защото Комисията за енергийно и водно регулиране ще признае само тези разходи, които са абсолютно необходими и ще бъде защитен общественият интерес, обясни Иванов пред журналисти . 

Председателят на КЕВР не пожела да уточни колко точно е поисканото увеличение от различните енергийни дружества, но посочи, че отделни дружества са поискали повече от двойно увеличение на тока.

По въпроса за продажбата на активите на ЧЕЗ в България, Иванов заяви, че не разполага с нова информация, но коментира, че следващия вторник ще присъства на отново на заседание на временната комисия, която разглежда този въпрос. Заседанието е инициирано от двата национално представителни синдиката - КНСБ и "Подкрепа".