Сделката за активите на ЧЕЗ в България се отлага за края на март

ЧЕЗ вече продаде ТЕЦ “Варна” на българската компания “Сигда”, която е на син и дъщеря на бившия транспортен министър Данаил Папазов

Сделката за активите на ЧЕЗ в България да приключи до края на първото тримесечие на 2018 година. На това се надяват от централата на ЧЕЗ в Прага, пише в. “24 часа”. От Чехия потвърдиха, че продължават преговорите с един от кандидатите. Набляга се на успешното приключване на сделката, а не на гоненето на определен срок.

През декември, според няколко неофициални източника, ексклузивният кандидат за бизнеса на ЧЕЗ у нас е пазарджишката фирма “Инерком груп”. Тя е регистрирана в София, но изгражда голям фотоволтаичен парк край Пазарджик с мощност 80 мегавата. Едноличен собственик на фирмата е Гинка Върбакова.

Другите двама кандидати, които останаха в сделката, са “Енерго-Про” и ТЕЦ “Бобов дол”, който се свързва с бизнесмена Христо Ковачки.

ЧЕЗ вече продаде ТЕЦ “Варна” на българската компания “Сигда”, която е на сина и дъщерята на бившия транспортен министър Данаил Папазов. Наскоро той обясни, че се подготвя проект, според който единият блок на теца ще заработи на газ.