Сатиричният театър подари белия фрак на Парцалев на гр. Левски

”Тази мъничка частица от Парцалев се върна у дома”, каза кметът Любка Александрова

Кметът на Община Левски Любка Александрова прие с огромно удоволствие и благодарност от свое име и от името на съгражданите на Георги Парцалев дарението на Сатиричния театър „Алеко Константинов” гр. София – бял фрак, носен от големия артист Георги Парцалев, . Това информира Любка Христова.

”Тази мъничка частица от Парцалев  се върна у дома”, каза Любка Александрова с благодарност към Сатиричния театър и вяра, че представителите на  НЧ „Георги Парцалев – 1901“ ще го  пазят и показват на всички пожелали да се докоснат до великия актьор, съобщи bgsever.info.
Наталия Парцалева, родственица на големия комик, беше сред гостите на фестивала и беше бурно аплодирана от публиката. Специални благодарности за спектакъла, пожелания за нови творчески вдъхновения, грамоти и поздравителни адреси и много цветя получиха артистите, режисьорът – рожденик в този ден Веселин Плачков /старши/ и самодейката Цанка Михайлова от кмета на Община Левски Любка Александрова и председателя на читалищното настоятелство Силвия Йорданов

Любка Александрова благодари от сърце на прекрасния колектив на Самодейния  театър при НЧ „Георги Парцалев – 1901“ гр. Левски, който навръх рождения ден на Парцалев – 16 юни, ни подари истински празник: ”Вие наистина носите този артистичен дух, който Парцалев ни завеща. Докато левченските колективи играят с толкова сърце, с толкова любов на сцената на НЧ „Георги Парцалев – 1901“ , Парцалев ще е жив в град Левски и дай Боже така да бъде винаги.”, 

Самодейният  театър при НЧ „Георги Парцалев – 1901“ гр. Левски  посвети постановката „Българи от старо време“ по Л. Каравелов с режисьор Веселин Плачков /старши/ на големия Парцалев. Препълненият салон аплодира спектакъла и оригиналното режисьорско решение за  участието на Танцов клуб  7/8.