Съдът върна за доразследване делото срещу бившия шеф на Фонда за лечение на деца

Прокуратура внесе обвинителния акт срещу Александров и трима служители, неправомерно харчили пари от фонда

Павел Александров

Павел Александров

ециализираният наказателен съд е прекратил и върнал за доразследване делото срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров, информира "Правен свят".

Прокуратура внесе обвинителния акт срещу Александров и трима служители на фонда в началото на месеца, като обвиненията са за организирана престъпна група, която неправомерно е харчила пари на фонда, прехвърляла задължения към здравната каса и е вършила длъжностни престъпления.

Делото е било разпределено на състав на спецсъда с председател Николай Димитров, който обаче е видял пропуски в обвинителния акт и е върнал делото на спецпрокуратурата за доразследване.

Обвиненията срещу Александров са общо 6, а подсъдими с него са още Катерина Котева - главен експерт във фонда, която той неправомерно е определял за своя заместничка, Татяна Радева - старши експерт "Икономист, организатор на труда" и Станислава Горанова - главен експерт "Специалист обработка на данни" и контрольор на дейността на фонда. Радева и Горанова са обвинени за участие в престъпното сдружение, като с подписите си са оформяли документи, с които неправомерно са изплащани суми от бюджета на институцията, твърдят от прокуратурата.