Румен Петков: КПКОНПИ е Франкещайн

Не може 10 дни арестът на Иванчева да е основен въпрос в средствата за масова информация.

Аз съм човек спорил с прокуратурата и нищо добро не съм видял от това. Имало е много по елегантен начин за арестуването на кметицата на „Младост“ Десислава Иванчева. Това заяви бившият вътрешен министър и активист на АБВ Румен Петков. „Лично аз мисля, че не се прави така. Не може 10 дни това да е основен въпрос в средствата за масова информация. Не дали има корупция, а как е проведена операцията. Фокусът не върху борбата с корупцията, а върху технологията за извършване на определено действие. Ние от АБВ предупреждавахме, че  а Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) е Франкещайн, който ще изяде създателите си, “ обясни той. 

 „Цветан Цветанов се държи като не добре реализиран служител на 7-мо управление на Държавна сигурност, където той всъщност е работил“, каза Петков , без да може да обясни откъде има тези "данни" . 
Той заяви, че никой нормален човек няма да си помисли, че държавният глава иска да извади страната ни от ЕС и НАТО.  Интересно. Феновете на президента изглежда също са ненормални.
Петков заяви, че и държавният глава е преиграл с репликите към Цветан Цветанов за по-доброто образование. „Сега Цецо колко се е образовал във ВИФ, но не е работа на президента“, добави Петков. 
Според него след КСНС се е чуло всичко друго, но не и това, което трябва. „Трите теми, които обсъждаше КСНС бяха много важни“, допълни Петков.