Републиканец иска от ФБР цялата документация за контактите Тръмп-Коми

Скандалът с бившия съветник Флин, който подаде оставка, след като стана ясно, че е обсъждал санкциите срещу Русия с руския посланик във Вашингтон, пак се разгаря
  Републиканецът Джейсън Чафец, председател на комисията за надзор в долната камара на Конгреса на САЩ, поиска от ФБР до 24 май да предостави цялата налична документация, свързана с всички контакти между президента Доналд Тръмп и бившия ръководител на Бюрото Джеймс Коми, предадоха Ройтерс, цитирана от "Фокус". 
    Вестник "Ню Йорк таймс" публикува информация, че Тръмп е поискал от Коми да спре разследване срещу бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин, както писахме. Вестникът се позовава на служебна бележка, която Коми е написал малко след разговора. Белият дом отхвърля тези твърдения и отбелязва, че подобна служебна бележка не е точно представяне на разговора. 
    Миналата седмица Тръмп уволни Коми, който бе начело на разследването за възможна намеса на Русия в президентските избори през 2016 га. 
    Флин подаде оставка през февруари, след като стана ясно, че той е обсъждал американските санкции срещу Русия с руския посланик във Вашингтон преди Тръмп да встъпи в длъжност и е подвел президента Майк Пенс за разговора. 
    Информацията в медиите за служебната бележка на Коми подтикна редица членове на Конгреса да подновят призивите си за независимо разследване на евентуалните връзки на предизборната кампания на Тръмп с Русия, както и бившият шеф на ФБР да се яви на изслушване пред законодателите.